Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τουρισμός και τρένο

Τουρισμός και τρένο

Τουρισμός και τρένο

Εναλλακτικός τουρισμός

Η νέα τουριστική προσέγγιση

Έχω ξανά και ξανά αναφερθεί στις θεματικές μορφές τουρισμού και κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορούσε να προσφέρει ελκυστικά πακέτα και υπηρεσίες εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Διάβαζα ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ένα σημαντικό ποσοστό (άνω του 25%) ευκατάστατων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο Ευρωπαίων ταξιδιωτών αναζητούν πρωτότυπες βιωματικές εμπειρίες και τουριστικές υπηρεσίες πέρα από το τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα, φιλοξενία.

Δυστυχώς καταλήγουμε στα ίδια και στα ίδια. Μετράμε πόσα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στα διεθνή αεροδρόμια μας και μετά κλαίμε για τους «all inclusives» τουρίστες μας.

Το Σιδηροδρομικό Δίκτυο στην Ελλάδα

Ξέρετε ότι στην ακμή του, το 1905, μετέφερε 1.740.000 επιβάτες ετησίως καθώς και 251.000 τόνους εμπορευμάτων. Κάλυπτε 750 χλμ, διέθετε 159 σταθμούς και εξυπηρετούσε σημαντικές πόλεις όπως οι: Αθήνα, Μέγαρα, Ελευσίνα, Λουτράκι, Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Διακοφτό, Αίγιο, Πάτρα, Καβάσιλα. Κυλλήνη, Αμαλιάδα, Κατάκολο, Πύργο, Ολυμπία, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Μεσσήνη, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Νεμέα.

Μίλησα με τον Απόλλωνα Κύρκο, αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού και ένα βαθύ γνώστη του ζητήματος, καθώς ο Σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου αποτέλεσε το θέμα της διατριβής του στο Μεταπτυχιακό «Προστασία Μνημείων» της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ.

Με ενημέρωσε για πολλά θέματα σε σχέση με το τρένο και το σιδηροδρομικό Δίκτυο στην Ελλάδα,  καθώς επίσης και για την αγάπη κάποιων για αυτό το μέσο μεταφοράς σταθερής τροχιάς.

Μου γνώρισε το Amnizia Railfan Club……………….

Περισσότερα:http://www.trip-travel.gr/tourismos-kai-treno/

 

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με