Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βόλου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο λιμάνι της πόλης, άνοιξε στις 22 Απριλίου 1884 από την εταιρεία Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων και εγκαινιάστηκε από τον βασιλιά Γεώργιο Α’.

Στόχος ήταν η κατασκευή μιας γραμμής από τον Βόλο μέχρι τη Λάρισα, προκειμένου να συνδεθεί σιδηροδρομικά ο θεσσαλικός κάμπος με το μεγαλύτερο λιμάνι της περιοχής. Το κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του, το κομψό του ύφος αλλά και για την αισθητική και λειτουργική του ιδιότητα. Πρόκειται για ένα επιβλητικό νεοκλασικό, που χτίστηκε το 1882 σε σχέδια του Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του διάσημου ζωγράφου Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, και αποτελεί ένα από τα λίγα κτήρια που κατάφερε να διασωθεί από τους σεισμούς της δεκαετίας του 1950. Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από το κτήριο υπάρχει το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, το οποίο συνδέεται απόλυτα με την ίδρυση και την λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού.

Σήμερα στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ο οποίος κάποτε αποτελούσε χώρο κατοικίας του εκάστοτε σταθμάρχη, στεγάζεται το Σιδηροδρομικό Μουσείο Βόλου.  Το Σιδηροδρομικό Μουσείο ιδρύθηκε το 2006 μετά από την συνεργασία του ΟΣΕ Α.Ε. και του Θεσσαλικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών με τον Δήμο Βόλου, τον Πολιτιστικό Φορέα «Φίλοι των Τρένων» της Θεσσαλίας και μελών του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ). Φιλοξενείται πλούσιο σιδηροδρομικό υλικό και αντικείμενα που αποτελούν κειμήλια όπως παλιές φωτογραφίες, στολές, ξύλινα και μπρούτζινα εκδοτήρια εισιτηρίων του 19ου αιώνα, τηλέγραφοι, «πρωτόγονα» όργανα μέτρησης, ρολόγια σταθμών, εξαρτήματα μηχανών και εργαλεία εποχής που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι. Παράλληλα, στο μουσειακό χώρο εκθέτονται έγγραφα, αρχεία, σπάνια βιβλία για τη σιδηροδρομική αρχιτεκτονική, ιστορικά ντοκουμέντα αλλά και τα σχέδια του Εβαρίστο Ντε Κίρικο και των συνεργατών του.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθεί πως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βόλου διαθέτει την γραμμή τριπλού εύρους, η οποία είναι η μοναδική στην Ελλάδα αλλά και πολύ σπάνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελείται από την γραμμή κανονικού εύρους 1435 χιλιοστών που συνδέει το Βόλο με τη Λάρισα και τον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης, την παλιά γραμμή εύρους 1000 χιλιοστών που συνέδεε το Βόλο με την δυτική Θεσσαλία και τέλος την γραμμή εύρους 600 χιλιοστών που εξυπηρετούσε το τραινάκι του Πηλίου. Οι ξεναγήσεις στον χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου γίνονται από εξειδικευμένους τεχνικούς, καθημερινά, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με