Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οικογένεια Μπέκα : η εξειδίκευση στο βουβαλίσιο γάλα έφερε την επιτυχία

Οικογένεια Μπέκα : η εξειδίκευση στο βουβαλίσιο γάλα έφερε την επιτυχία

Οικογένεια Μπέκα : η εξειδίκευση στο βουβαλίσιο γάλα έφερε την επιτυχία

Με τελικό στόχο να κάνει γνωστό το βουβαλίσιο γάλα, αλλά και να βοηθήσει στην αύξηση της κατανάλωσής του, ο Γιάννης Μπέκας από τη Θεσσαλονίκη, πήρε την απόφαση το 2005 να εξειδικευτεί στη μεταποίησή του, δημιουργώντας μια μεγάλη σειρά προϊόντων που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, έχει καταφέρει να επαναφέρει στη μνήμη των μεγαλύτερων την αξία του βουβαλιού και μαθαίνει στους νεότερους την ιστορία του συγκεκριμένου ζώου. Έχει δημιουργήσει στη Σίνδο, μαζί με την οικογένειά του, μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής βουβαλινών γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία φτάνουν στους καταναλωτές τόσο μέσα από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν μαγαζιά, όσο και μέσα από εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία με τα οποία συνεργάζεται.
Ο ίδιος, προερχόμενος από κτηνοτροφική οικογένεια και γνωρίζοντας ότι η βάση για να ξεκινήσει τη δραστηριότητα του είναι η εκπαίδευση, αποφοίτησε από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, καθώς και από το ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής της Λάρισας, παρακολούθησε μαθήματα τυροκομίας και ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ολοκληρώσει την πρακτική του στον τομέα της τεχνητής σπερματέγχυσης. Επίσης, επειδή η γνώση δεν σταματά ποτέ, αποφάσισε στα 42 του χρόνια να ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

«Είχα επιλέξει από νωρίς να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκα, ήταν λοιπόν στοχευμένο και κατάφερα να αποκτήσω γνώσεις που με βοήθησαν να στήσω την επιχείρησή μου», αναφέρει στην «ΥΧ» ο κ. Μπέκας. «Ως απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μου δόθηκε η δυνατότητα να κάνω την πρακτική μου στις ΗΠΑ. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρω ιδέες και να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα».

Προώθηση προϊόντων
Η οικογένεια Μπέκα έχει δημιουργήσει μια σειρά διαφορετικών προϊόντων με το πέρασμα του χρόνου, πάντα με βάση το βουβαλίσιο γάλα. «Εκτός από το
φρέσκο γάλα και το σοκολατούχο παράγουμε γιαούρτι, κεφίρ με γεύσεις και χωρίς, κρέμα βανίλια, σοκολάτα, καζάν ντιπί, ρυζόγαλο, φρέσκο βούτυρο.
Επίσης, παράγουμε λευκό και κίτρινο τυρί, ενώ έχουμε δημιουργήσει και δύο τυριά ιταλικού τύπου, μοτσαρέλα και μπουράτα.

Περισσότερα : http://oikogeneiampeka.gr/

(Πηγή : Ypaithros.gr)

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με