Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου που βρίσκεται στην οδό Μικρασιατών 1 με Ζάχου και λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2012 επινοήθηκε και διαμορφώθηκε από τον υπ. Διδάκτωρ Γεωλογίας Μάρκο Βαξεβανόπουλο και τη Γεωλόγο Msc Αγγελική Ρεϊζοπούλου.

Το μουσείο έχει ως γενικό σκοπό τη συλλογή, φύλαξη, επιμέλεια, επιστημονική μελέτη, και προβολή των στοιχείων Φυσικής Ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και γενικότερα της Ελλάδας. Φιλοξενεί πετρώματα, ορυκτά και απολιθώματα τόσο από τον νομό Θεσσαλίας, όσο και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας. Μεταξύ των πιο σημαντικών και ενδιαφερόντων εκθεμάτων του είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος χαυλιόδοντας που βρέθηκε στο χώρο της Θεσσαλίας. Η ηλικία του υπολογίζεται στα δύο εκατομμύρια χρόνια περίπου και εντοπίστηκε μαζί με άλλα απολιθώματα από ζώα όπως αρκούδα, καμηλοπάρδαλη, ρινόκερος, λύκος, άλογο, ύαινα και γαζέλα.

Το μουσείο παρουσιάζει στο κοινό τρεις ιστορίες, αυτή της δημιουργίας της Γης, το φαινόμενο της δημιουργίας της ζωής και τέλος της εξέλιξης του ανθρώπου, ενώ συνεχώς διοργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες και κυρίως για τα παιδιά. Τα προγράμματα είτε είναι μονοήμερα, είτε διαρκούν τέσσερις μέρες ή και δύο μήνες και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Οι εκθέσεις του λειτουργούν υπό την αιγίδα και την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Φυσικά ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βόλου αποτελεί το μοναδικό μουσείο ανάλογου περιεχομένου και λειτουργίας για τη Θεσσαλία, καθιστώντας το έτσι πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με