Στις 6 Δεκεμβρίου 1941 το βρετανικό υποβρύχιο PERSEUS περιπολεί στην επιφάνεια, νότια της Κεφαλλονιάς. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου το υποβρύχιο πλέοντας στην επιφάνεια ανοιχτά από το Ληξούρι χτύπησε σε μια ιταλική νάρκη.Ξαφνικά μία τρομερή έκρηξη συγκλονίζει το υποβρύχιο. Πριν προλάβει το πλήρωμά του να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί το PERSEUS παίρνει κλίση, με αποτέλεσμα να εισρέουν νερά.
Μέσα σε δευτερόλεπτα το υποβρύχιο PERSEUS βυθίζεται παρασύροντας μαζί του στα παγωμένα νερά του Ιονίου, 60 αξιωματικούς και ναύτες, εκ των οποίων διεσώθη μόνο ένας,o John Capes που βρέθηκε στη Μάλτα για μια προσωπική του υπόθεση και γύριζε στη βάση του με το υποβρύχιο.
Για αρκετά χρόνια η ιστορία του Capes δεν γίνονταν πιστευτή και γεννούσε πολλές αμφιβολίες γιατί ήταν κάτι μοναδικό στα χρονικά των υποβρυχίων αυτό που κατάφερε.
Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο μετά από μια αποστολή στο ναύαγιο του Perseus, από την ομάδα του Κώστα Θωκταρίδη που το ανακάλυψε μετά από 56 χρόνια και με ανεπάλληλες καταδύσεις γύρω και μέσα στο σκάφος, επιβεβαίωσαν πλήρως την εκπληκτική ιστορία του άγγλου θερμαστή, που δυστυχώς είχε πεθάνει το 1985 και δεν έζησε την πλήρη δικαίωση του.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΕΡΣΕΥΣ

GPS:

38.027315671143, 20.827396610938

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση