Στις πλαγιές του όρους όρους Τυμφρηστού ( Βελούχι), σε ένα οροπέδιο, βρίσκεται το «Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου»  σε υψόμετρο 1840 μέτρων και είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Η θέση ονομάζεται «Διαβολότοπος» και απέχει 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Δημιουργήθηκε το 1974 και από τότε διαρκώς βελτιώνεται, περιλαμβάνει  όλα τα είδη χειμερινών αθλημάτων. Διαθέτει 18 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς από 1800-2040μ., χωρισμένες σε χρωματικές ζώνες,7 αναβατήρες (3 συρόμενους, 4 εναέριους), με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων/ώρα, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι και μηχανοκίνητων έλκηθρων, σχολή σκι. Διαθέτει επίσης 4 off-piste διαδρομές εντός ορίων του Χιονοδρομικού Κέντρου!

Ένα ζεστό και μοντέρνο chalet φιλοξενίας 100 ατόμων μέσα στο παγωμένο, κατάλευκο τοπίο περιμένει τους επισκέπτες. Υπάρχει επίσης εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και πρώτες βοήθειες στις πίστες. Από τους αναβατήρες έχεις υπέροχη θέα προς την πόλη, τα βουνά της περιοχής, αλλά και όλης της κεντρικής Ελλάδας.

Όποια στιγμή της μέρας ή της νύχτας επισκεφτείτε τις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου, θα νιώσετε πως εδώ είναι η αρχή της διασκέδασή σας!

 

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελούχι

GPS:

38.941679, 21.80730319999998

Τηλέφωνο:
Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση