Το Πόρτο Τιμόνι είναι μια πανέμορφη, παραλία, καλά κρυμμένη και όχι ιδιαίτερα γνωστή κάτω από το χωριό Αφιώνας και κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων. Στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης. Η μικρότερη ονομάζεται Λιμνί και η μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι. Πραγματικά η τοποθεσία εκεί είναι εκπληκτική, καθώς καταπράσινοι πυκνοί λόφοι καταλήγουν στις δύο αυτές παραλίες, η μία με τα γαλανά και η δεύτερη με τα πιο σκούρα μπλε νερά. Οι δύο αυτοί κόλποι, όπως θα διαπιστώσετε έχουν και διαφορετική θερμοκρασίας νερών.

Για να φτάσετε στο Πόρτο Τιμόνι θα πρέπει να πάρετε το μονοπάτι που ξεκινά από την μικρή πλατεία του Αφιώνα. Η διάρκεια της διαδρομής μέχρι την παραλία είναι περίπου 20 λεπτά, όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το μονοπάτι αν και πολυπερπατημένο είναι απότομο και σε ορισμένα σημεία κακατράχαλο.

Το μόνο που θα βρείτε στο Πόρτο Τιμόνι είναι οι κλειστοί, απάνεμοι κόλποι, πεντακάθαρα νερά και λίγους λουόμενους. Εννοείται ότι είναι εντελώς ανοργάνωτη παραλία για αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και όλα τα απαραίτητα για την παραμονή σας εκεί.

Μπορείτε αν θέλετε να συνεχίσετε το μονοπάτι προς την άκρη της χερσονήσου, το οποίο καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού που είναι χτισμένο μέσα σε μια μικρή σπηλιά

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Πόρτο Τιμόνι Κέρκυρα

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση