Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Ναυάγιο Ζακύνθου

H Παραλία “τo Ναυάγιο”, της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου συγκαταλέγεται μέσα στις 23 ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Είναι ένα ναυάγιο πλοίου με το όνομα “Παναγιώτης” που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.
Το 1980, το πλοίο “Παναγιώτης”, το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο.
Λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.
Η προσάραξη του πλοίου στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας,μέχρι τότε, δημιούργησε με τα θαλάσσια ρεύματα την παραλία με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου.Ο Γερμανός περιηγητής E.L. Salvatos αναφέρει το 1901, για την περιοχή του Ναυαγίου, ότι ήταν μία πολύ μικρή παραλία με μαύρες πέτρες. Γέροντες της περιοχής μιλούν ότι μέχρι το 1920 υπήρχε εκεί πολύ μικρή παραλία με το όνομα Σπιριλί.
Πεντακάθαρα νερά, λευκή άμμος, εντυπωσιακοί απότομοι βράχοι και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου συνθέτουν ένα φανταστικό σκηνικό.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση