Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Paralia Matala 702 00

Τα Μάταλα με την ομώνυμη αμμώδη παραλία μήκους 300 μέτρων και τις αμέτρητες λαξευτές σπηλιές πάνω στα ψηλά βράχια που την περιβάλλουν σχηματίζοντας έναν κλειστό απάνεμο κόλπο, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κρήτη. Η παραλία έχει άμμο, ψιλό βότσαλο και βαθιά νερά. Είναι άρτια οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, τουαλέτες, ενώ, για την ασφάλεια των λουομένων, υπάρχει ναυαγοσώστης. Η παραλία προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχουν γήπεδα beach volley, όπου διοργανώνονται και αγώνες.

Οι εντυπωσιακές αυτές σπηλιές, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους χρησιμοποιούνταν ως τόπος κατοικίας ή ως χώρος ταφής των νεκρών, ενώ πολύ αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του ’60 τα «παιδιά των λουλουδιών», οι χίπις, εγκαταστάθηκαν και κατοικούσαν σε αυτές. Εκτός από τις σπηλιές που βρίσκονται πάνω από την αμμουδιά υπάρχουν σπηλιές, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε μόνο με βάρκα.

Τα Μάταλα, κατά την μινωική περίοδο, ήταν λιμάνι της Φαιστού, ενώ αργότερα, κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου, έγινε λιμάνι της Γόρτυνας. Σήμερα, ερείπια της αρχαίας πόλης βρίσκονται βυθισμένα στον πυθμένα της θάλασσας.

 

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση