Το ερειπωμένο σήμερα χωριό είναι ένα από τα αξιολογότερα αρχιτεκτονικά στολίδια της Κέρκυρας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα και την τέχνη μιας άλλης εποχής. Τα περίπου 130 σπίτια της Παλιάς Περίθειας είναι πέτρινα και χτισμένα βάσει ενετικών προτύπων.

Μην περιμένετε να αντικρίσετε την Παλιά Περίθεια από μακριά: Το χωριό χτίστηκε επί της πειρατικής απειλής στη Μεσόγειο και τα σπίτια του είναι καλά κρυμμένα στην πλαγιά του Παντοκράτορα, στα 420 μέτρα υψόμετρο.
Πενήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, θα βρείτε την Παλιά Περίθεια, χτισμένη στην καρδιά του όρους Παντοκράτορα, του μεγαλύτερου βουνού του νησιού.
Το κατακόκκινο καμπαναριό του Αγίου Ιακώβου του Πέρση θα σας εντυπωσιάσει στην είσοδο της Παλιάς Περίθειας, ενώ λέγεται πως από τις πολλές εκκλησίες που την περιβάλλουν και μάλιστα κυκλικά, κατά κάποιον τρόπο, πήρε και το χωριό το όνομά του: περί + θεία = Περίθεια. Αξιόλογο αρχιτεκτονικά είναι και το παλιό σχολείο, ενώ στην πλατεία του χωριού, το Φόρο, θα βρείτε την καλοκαιρινή περίοδο και τα σαββατοκύριακα ταβέρνες που θα σας προσφέρουν πεντανόστιμα κερκυραϊκά πιάτα.

Η εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της οριστικά κατά τη δεκαετία του ’60 όταν και οι τελευταίες οικογένειες εγκαταστάθηκαν στο παραθαλάσσιο, σύγχρονο χωριό, εν τούτοις τα τελευταία χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια αναβίωσης του ατμοσφαιρικού χωριού με τα πέτρινα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Παλαιά Περίθεια

GPS:

39.7650155, 19.8753606

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση