Η ιστορία της «Νέστωρ Οινοποιητική Α.Ε.» είναι μόλις λίγων ετών. Ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί τον καρπό μιας πρωτοποριακής σύμπραξης μεταξύ του Αγροτικού / Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας “ο Νέστωρ” αφ’ ενός και της οικογένειας του Σπύρου Λαφαζάνη αφ’ εταίρου, ιδιοκτήτες της «Oινοποιίας Λαφαζάνη” στην Νεμέα. Η εταιρεία αυτή έχει ως στόχο να αναβιώσει την μεγάλη συνεισφορά του Αγροτικού / Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, στα ελληνικά οινικά δρώμενα καθώς και να βοηθήσει κατά το δυνατόν να επανασυσταθεί ο Μεσσηνιακός αμπελώνας.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Σήμερα η «Νέστωρ Α.Ε.» έχει στο δυναμικό της 200 αμπελοκαλλιεργητές, μέλη του συνεταιρισμού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται καλλιεργώντας περισσότερα από 2.500 στρέμματα. Τα τελευταία 80 χρόνια πολλές δημοφιλείς ποικιλίες του διεθνή αμπελώνα απέκτησαν στην Μεσσηνία ελληνική ιθαγένεια, όπως το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay, το Grenache Rouge, το Grenache Blanc, το Cabernet Frame, το Merlot και το Tempranillo.  Στους συνεργαζόμενους αμπελώνες καλλιεργούνται παράλληλα διάφορες ελληνικές γηγενείς ποικιλίες, όπως το Φιλέρι, το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά. Στον ιδιόκτητο αμπελώνα, καλλιεργείται το Φιλέρι, με σκοπό τη μελέτη και ανάδειξη μιας ποικιλίας με ιστορική σημασία που θεωρείται ο πρόγονος των πιο διαδεδομένων και δημοφιλέστερων ποικιλιών, όπως το Μοσχοφίλερο.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο βρίσκεται σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, στον Πύργο Τριφυλίας και περιβάλλεται από αμπελώνες και ελαιώνες. Εντοπίζεται βόρεια του κόλπου του Ναβαρίνου και μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αρχαίο ανάκτορο του βασιλιά Νέστωρα, σε μια περιοχή ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας για την Μεσσηνία. Από τις εγκαταστάσεις υπάρχει άμεση οπτική επαφή με τον όρμο του Ναβαρίνου από όπου άνοιγαν οι θαλάσσιοι δρόμοι για την μεταφορά της παραγωγής κρασιού και σταφίδας όλης της Πελοποννήσου, προς την Ευρώπη. Οι γεωκλιματικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή διαμορφώνουν μια άριστη αμπελουργική και συνεπώς οινοποιητική ανάπτυξη, χωρίς όρια.

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ

Ασημένιο μετάλλιο για το τσίπουρο Avarino στον διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2017. Ο Σπύρος Λαφαζάνης μετέφερε την πολυετή εμπειρία του στην παραγωγή αποσταγμάτων και στο «Νέστωρ», σχεδιάζοντας ένα υπερσύγχρονο αποσταγματοποιείο, παράγεται το τσίπουρο «Avarino», με την σωστή επιλογή στο blend των τεσσάρων ποικιλιών που συμμετέχουν στο απόσταγμα!

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το οινοποιείο του Νέστορα αποτελεί τον πλέον κατάλληλο προορισμό για Οινοτουρισμό στη Μεσσηνία. Το εξειδικευμένο προσωπικό του οινοποιείου, σας υποδέχεται και σας προσφέρει μια όμορφη ξενάγηση στους εκπληκτικούς χώρους του και γευστική δοκιμή των προϊόντων του. Στην περιοχή καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες, Φιλέρι, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Φωκιανό και Μαδηλαριά. Από τις ποικιλίες του διεθνούς αμπελώνα καλλιεργούνται το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay, Grenache Rouge, Grenache Blanc, Cabernet Frame, Merlot και Tempranillo. Η βασική ποικιλία που καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσσηνίας πλέον είναι το Cabernet Sauvignon.

Το οινοποιείο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες όλο τον χρόνο, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 9:00 έως τις 15:00. Για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας ή Σαββατοκύριακα, το οινοποιείο δέχεται επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οργανώστε την εκδήλωση σας, στους χώρους του οινοποιείου όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν όλων των ειδών οι εκδηλώσεις όπως συνέδρια, γάμοι και parties. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για κάποια εκδήλωση ή αλλιώς καλέστε στο τηλέφωνο 210 55 47 550 ή στείλτε  μήνυμα στο [email protected]

Gallery με φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (HD)

Σημείωση : φωτογραφίες με μεγάλο όγκο δεδομένων πιθανώς καθυστερούν να εμφανιστούν

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

9.00 - 15.00

Τρίτη

9.00 - 15.00

Τετάρτη

9.00 - 15.00

Πέμπτη

9.00 - 15.00

Παρασκευή

9.00 - 15.00

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας ή για Σαββατικύριακα, το οινοποιείο δέχεται επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για κάποια εκδήλωση ή αλλιώς καλέστε στο τηλέφωνο +302105547550 ή στείλτε μήνυμα στο [email protected]

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση