Μύθοι και νεράιδες σε ένα εξωτικό μέρος! Κοντά στο γραφικό χωριό Μυλοπόταμος θα βρείτε μία πινακίδα “Νεράιδα, Καταρράκτης” που σε οδηγεί σε έναν ειδυλλιακό τόπο με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Ένας χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια, μέσα σε μια ρεματιά, χαρακτηρισμένη φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια.
Ο καταρράκτης της “Νεράιδας” ή “Φόνισσας” βρίσκετε ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια και τα νερά του πέφτουν λαμπερά, από ύψος 20 μέτρων σχηματίζοντας μια μικρή καταπράσινη λιμνούλα ιδανική για κολύμπι, βέβαια μόνο για γενναίους κολυμβητές γιατί τα νερά είναι πάρα πολύ κρύα! Η παράδοση αναφέρει πως η ονομασία «καταρράκτες της φόνισσας» προήλθε όταν μάλωναν δυο γυναίκες και η μία απ’ αυτές έσπρωξε την άλλη και την σκότωσε απο την κορυφή του γκρεμού απ’ όπου πέφτει το νερό.
Συνεχίζοντας τον περίπατο γύρο από τον καταρράκτη θα βρείτε τους εγκαταλειμμένους νερόμυλους και τις υπόλοιπες μικρές λίμνες που σχηματίζονται από την διαμόρφωση του εδάφους.
Τα ψηλά πλατάνια να προσφέρουν απλόχερα τον ίσκιο τους σε όλη την διαδρομή που ακολουθεί αυτό το πανέμορφο ποταμάκι, που από μόνο του σε καλεί να το εξερευνήσεις. Το χρώμα των νερών είναι απλά απερίγραπτο. Ένα πράσινο χρώμα και ένα περιβάλλον ιδιαίτερου φυσιολατρικού ενδιαφέροντος.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Μυλοπόταμος Κύθηρα Καταρράκτες φόνισσας

GPS:

36.246381125345, 22.944497146313

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση