Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2012, επινοήθηκε και διαμορφώθηκε από τον υπ. Διδάκτωρ Γεωλογίας Μάρκο Βαξεβανόπουλο και τη Γεωλόγο Msc Αγγελική Ρεϊζοπούλου.

Το μουσείο έχει ως γενικό σκοπό τη συλλογή, φύλαξη, επιμέλεια, επιστημονική μελέτη, και προβολή των στοιχείων Φυσικής Ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και γενικότερα της Ελλάδας. Φιλοξενεί πετρώματα, ορυκτά και απολιθώματα τόσο από τον νομό Θεσσαλίας, όσο και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας. Το μουσείο παρουσιάζει στο κοινό τρεις ιστορίες, αυτή της δημιουργίας της Γης, το φαινόμενο της δημιουργίας της ζωής και τέλος της εξέλιξης του ανθρώπου, ενώ συνεχώς διοργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες και κυρίως για τα παιδιά.

Φυσικά ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βόλου αποτελεί το μοναδικό μουσείο ανάλογου περιεχομένου και λειτουργίας για τη Θεσσαλία, καθιστώντας το έτσι πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Τηλέφωνο:
Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση