Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

museumbouboulinas spetses

Το Μουσείο της Μπουμπουλίνας ιδρύθηκε το έτος 1991 από τον απόγονό της (τετρασέγγονο) κ. Φίλιππο Δεμερτζή-Μπούμπουλη, στην προσπάθειά του να διασωθεί το αρχοντικό που κινδύνευε από κατάρρευση.
Τα έσοδα διαχειρίζεται εταιρία μη κερδοσκοπική με σκοπό την επισκευή και συντήρηση του αρχοντικού, τη λειτουργία του ως μουσείου και πολιτιστικού κέντρου και τη διάδοση της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης και ειδικότερα της ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.
Το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας κτίστηκε περί τα τέλη του 17ου αιώνα από Μαυριτανό αρχιτέκτονα. Το περίγραμμα του κτιρίου αν το κοιτάξουμε από ψηλά είναι σχήματος Π. Το σχήμα αυτό για την αρχιτεκτονική των Σπετσών εκείνης της εποχής, υποδείκνυε την σπουδαιότητα του ιδιοκτήτη. Οι περισσότεροι προύχοντες του νησιού είχαν σπίτια σχήματος Π.
Το Αρχοντικό έχει ισόγειο και δύο ορόφους. Εξωτερική πέτρινη σκάλα συνδέει τη μπροστινή εσωτερική αυλή με τον πρώτο όροφο, όπου στεγάζεται και το μουσείο. Ο επισκέψιμος χώρος στον πρώτο όροφο αποτελείται από τέσσερα μεγάλα δωμάτια.
Περίβλεπτη θέση έχει το πανέμορφο ξυλόγλυπτο ταβάνι Φλωρεντιανής τεχνοτροπίας. Η επίπλωση είναι κυρίως Ιταλική και Γαλλική 18ου και 19ου αιώνα. Υπάρχει συλλογή όπλων της εποχής, μεταξύ αυτών και η πιστόλα της Μπουμπουλίνας.
Το χρηματοκιβώτιο του Αγαμέμνονα, με τα τρία κλειδιά και τις οχτώ κλειδωνιές. Πορτρέτα της ηρωίδας και των απογόνων της, κοσμούν τους τοίχους μαζί με τη γνωστή ελαιογραφία που απεικονίζει την ηρωίδα να επιτίθεται στα κάστρα του Ναυπλίου.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση