Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Μυρτιώτισσα Κέρκυρα

Μία από τις ωραιότερες παραλίες γυμνιστών της Ευρώπης είναι η Μυρτιώτισσα, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Λίγο πριν τον δρόμο για την παραλία της Γλυφάδας, στρίβεις δεξιά προς Έρμονες, όπου υπάρχει παραλία. Πιο εύκολη είναι η πρόσβαση με ποδήλατο ή μηχανάκι παρά με αυτοκίνητο και ακόμα πιο εύκολη είναι από τη θάλασσα με βάρκα, σκάφος, κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο.

Απότομοι βράχοι καλυμμένοι με πεύκα, που καταλήγουν σχεδόν κάθετα σε μια πανέμορφη, διαυγή θάλασσα συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την ειδυλλιακή παραλία. Μέσα στη θάλασσα υπάρχουν σκόρπια βραχάκια, κατάλληλα για εξερεύνηση με μάσκα. Η Μυρτιώτισσα είναι ανεπίσημα η μοναδική παραλία γυμνιστών στο νησί, οι οποίοι όμως προτιμούν τα άκρα της παραλίας. Η Μυρτιώτισσα πήρα το όνομά της από το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από αυτή σε έναν καταπράσινο βράχο στο χείλος του γκρεμού.

Βρίσκεται σε απομονωμένο χώρο στη δυτική ακτή του νησιού, ανάμεσα στα χωριά Πέλεκας και Βάτος. Συνορεύει με την παραλία της Γλυφάδας, αλλά και οι δύο χωρίζονται από ψηλά βράχια.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει στην Κέρκυρα μία ακόμη παραλία που παραθερίζουν γυμνιστές και δεν είναι τόσο γνωστή. Είναι η δεξιά μεριά της υπέροχης παραλίας του Αρίλλα. Η παραλία Αρίλλα στα Βορειοδυτικά της Κέρκυρας με την ψιλή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά είναι απέραντη. Το μήκος της παραλίας είναι τόσο μεγάλο και η έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει εκατοντάδες λουόμενους, γυμνούς και μη, οι οποίοι πολύ δύσκολα θα συναντηθούν μεταξύ τους!

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση