Τα Θεραπευτικά λουτρά στις ιαματικές πηγές της Βρομολίμνης, που είναι θειούχες, κατάλληλες για πολλές παθήσεις και η χλωριονατριούχος πηγή του Αγίου Νικολάου. Από την αρχαιότητα ήταν φημισμένα για τις ιαματικές πηγές, οι οποίες οφείλονται σε ηφαιστειακά φαινόμενα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Παυσανία, στα «Τροιζηνιακά», στην έκρηξη του ηφαιστείου και την εμφάνιση θερμών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ.Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η περιοχή είχε κατοικηθεί από την προϊστορική περίοδο. Κατά τους αρχαίους χρόνους, η χερσόνησος ανήκε στην περιοχή της Τροιζηνίας, την οποία απέσπασαν οι Αθηναίοι το 425 π.Χ. Το όνομα τους οφείλεται στο μεθάνιο, το οποίο σχετίζεται με τα ιαματικά νερά και την ηφαιστειακή δράση στην περιοχή.

Το Λουτρό του Παυσανία: Κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος μόλις 2 μέτρα από το κύμα βρίσκεται το Λουτρό του Παυσανία (πηρέ το όνομα αυτό από τις αναφορές του Παυσανία). Ίσως σας προκαλέσει εντύπωση η ταμπέλα που αναγράφει «μπάνιο με δική σας ευθύνη». Το νερό φθάνει σε θερμοκρασία 29 βαθμών κελσίου λόγω έκλυσης ηφαιστειακών αερίων τα οποία μερικές φορές γίνονται επικίνδυνα, ειδικά όταν το λουτρό δεν αερίζεται. Καθώς έχουν συμβεί θανατηφόρα περιστατικά, ο παλιότεροι είχαν πάντα κοντά τους ένα κερί αναμμένο που μόλις έσβηνε έφευγαν από το λουτρό!

Σήμερα οι Ιαματικές Πηγές των Μεθάνων αποτελούν θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις όπως αρθροπάθεια, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, ρευματοπάθεια, κατάγματα, γυναικολογικά, στειρότητα, νευρώσεις, κοπώσεις, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, χρόνιες βρογχίτιδες, δερματικά νοσήματα κλπ.

Το βίντεο ανήκει: Drone Tube

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Μέθανα

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση