Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, συστήθηκε το 1976 με πρωτοβουλία της κορίνθιας Αλκμήνης Πετροπούλου-Γαρταγάνη και λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, τελώντας υπό την εποπτεία των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών.

Λειτουργεί τα τελευταία είκοσι χρόνια σε κεντρικό σημείο της πόλης με σκοπό να προβάλλει και να συντηρήσει το λαογραφικό πλούτο της Κορινθίας. Στα χρόνια λειτουργίας του έχει αναπτύξει πολλαπλές δραστηριότητες και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με τον λαϊκό πολιτισμό μας, μέσω εναλλακτικών μεθόδων. Οι συλλογές του Μουσείου χρονικά αναφέρονται στις αρχές του 19ου έως και τα μέσα του 20ου αιώνα και περιλαμβάνουν γυναικείες αλλά και ανδρικές φορεσιές από πολλές περιοχές της Ελλάδας, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης, εργαλεία καθημερινής χρήσης αγροτικά και οικιακά αλλά και έργα αργυροχρυσοχοΐας.

Το Μουσείο κτίσθηκε με βάση τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Ακαδημαΐκού Σόλωνος Κυδωνιάτη και οι δαπάνες καλύφθηκαν κατεξοχήν από την ιδρύτρια, την οποία βοήθησε οικονομικά και ηθικά το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Τηλέφωνο:
Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση