Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη ιδρύθηκε το 2004, ως κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο οργανισμός του επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα.

Το Ίδρυμα είναι μια έκφραση της επιθυμίας του Βασίλη και της Μαρίνας Θεοχαράκη να συμβάλλουν στον κόσμο της τέχνης και της μουσικής με έναν τρόπο που να υπερβαίνει τη μεμονωμένη ενεργό συμμετοχή τους στις τέχνες.

Το Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2007.
Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι να ενθαρρύνει το κοινό να αναπτύξει έναν πλατύ και διεπιστημονικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες και την μουσική, να προβάλει το έργο Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα για την διάδοση του περιεχομένου των δραστηριοτήτων του και να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, συμπράξεις και ανταλλαγές.
Το Ίδρυμα επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων, συναυλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Ίδρυμα θέλει να φέρει κοντά του όλη την οικογένεια σε μέθεξη πνεύματος και τεχνών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους επισκέπτες με στόχο την εκπαίδευση τους σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσικής, την καλλιέργεια αισθητικής παιδείας και την εξοικείωση με μουσειακούς χώρους

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

10πμ - 6μμ

Τρίτη

10πμ - 6μμ

Τετάρτη

10πμ - 6μμ

Πέμπτη

10πμ - 8μμ

Παρασκευή

10πμ - 6μμ

Σάββατο

10πμ - 6μμ

Κυριακή

10πμ - 6μμ

Κλειστά για διακοπές: 1- 25 Αυγούστου

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

GPS:

37.9761862, 23.7383075

Τηλέφωνο:
Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση