Η Λέσβος είναι περιοχή με πλήθος ιαματικών θερμοπηγών οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλο το νησί. Αποδεικνύεται η αρχαία ύπαρξη   ηφαιστειακής δραστηριότητας του νησιού. Το δώρο αυτό από  την φύση κάνει τη Λέσβο ίσως ένα από τα πιο όμορφα  μέρη για θεραπεία στη Ελλάδα και την Μεσόγειο.

Η δημιουργία των θερμών πηγών προήλθαν  από την  καταβύθισης της Αφρικανικής λιθοσφαιρικής πλάκας κάτω από την Ευρασιατική πριν από 21,5 – 16,5 εκατομμύρια χρόνια. Τα  ηφαίστεια της  Λέσβου έχουν σιγάσει όμως συγκεντρώσεις  θερμού μάγματος παραμένουν σε μικρά βάθη κάτω από τη Λέσβο. Αποτέλεσμα αυτού τα νερά στον φλοιό της γης να θερμαίνονται και να πηγάζουν τα μεταλλικά στοιχεία στα οποία οφείλονται η θεραπευτικής τους δράση.

Η δημοφιλέστερη πάνω στη Λέσβο, η ιαματική πηγή της Ευθαλούς Μολύβου, βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Μολύβου (Μύθημνα) 65χλμ ΒΔ από την πόλη της Μυτιλήνης. Γνωστή από τα αρχαία χρόνια αποτελεί μέρος για θεραπεία από τον Μεσαίωνα. Χαρακτηρίζεται ως χλωριονατριούχος πηγή με φυσικοχημικές ιδιότητες και θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 43,6 – 46,5 0C.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Ιαματική πηγή Ευθαλούς Λέσβου

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση