Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου - Ραπεντόζης

Το Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου – Ραπεντόζης 1939-1945 (Deutscher Soldatenfriedhof 1939-1945 Dionyssos – Rapendoza) είναι ένα από τα δύο νεκροταφεία στα οποία βρίσκονται οι τάφοι Γερμανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το άλλο νεκροταφείο είναι το Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Μάλεμε, στην Κρήτη.
Βρίσκεται σε σημείο που αρχικά ήταν αρκετά απομονωμένο, στη βόρεια πλευρά της Πεντέλης, στο Διόνυσο, κοντά στην Ραπεντώσα.

Στο κοιμητήριο αυτό βρίσκονται οι τάφοι 9.973 στρατιωτών του Γερμανικού Στρατού σε τρεις διαφορετικούς χώρους.
Το Νεκροταφείο ιδρύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1975 και στο χώρο αυτό τάφηκαν Γερμανοί στρατιώτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Οι σαρκοφάγοι έχουν τοποθετηθεί σε 12 υπόγειους ομαδικούς τάφους. Σε κάθε έναν από αυτούς φυλάσσονται τα οστά από 850 νεκρούς. Μια λιτή πέτρινη πλάκα κλείνει τον τάφο με χαραγμένα πάνω της τα στοιχεία των στρατιωτών και τον βαθμό τους. Τρεις διαφορετικοί χώροι περιβάλλουν στην μέση τα ταφικά μνημεία. Γύρω τους περιστοιχίζονται από πεύκα και πρασιά. Σε κάθε μία από αυτές τις αυλές αναμνηστικές πέτρινες πλάκες περιέχουν τα ονόματα από τους 843 στρατιώτες που αγνοούνται και δεν βρέθηκαν ποτέ τα οστά τους. Στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου έχουν ενταφιαστεί συνολικά 9973 νεκροί γερμανοί στρατιώτες, από πολεμικές επιχειρήσεις της περιόδου 1939 – 1945.
Η φροντίδα του κοιμητηρίου γίνεται από τον Σύνδεσμο Φροντίδας Γερμανικών Τάφων Πολέμου, έναν ιδιωτικό σύλλογο με έδρα το Κάσσελ, με εντολή της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση