Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

χαλκί νάξος

Η παλιά εμπορική πρωτεύουσα του νησιού αποτελεί στολίδι της ναξιώτικης ενδοχώρας. Στην καρδιά ενός κάμπου γεμάτου ελαιόδεντρα, 15 χλμ. ανατολικά της Χώρας, το καλοδιατηρημένο χωριό κρύβει στα καλντερίμια του θαυμάσια νεοκλασικά αρχοντικά με πλακόστρωτες αυλές, μεγαλόπρεπους πύργους, βυζαντινές εκκλησίες γεμάτες τοιχογραφίες και μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά. Το Χαλκί αποτέλεσε για πολλά χρόνια ένα λαμπρό κοινωνικό, οικονομικό, θρησκευτικό και γενικά πολιτιστικό κέντρο του χωριού. Γραφικά δρομάκια και πλατείες, ολάνθιστα μπαλκόνια, ποικίλα καταστήματα, περιβόλια και ελαιώνες συνθέτουν το τοπίο ενός πανέμορφου πίνακα.

Στο Χαλκί υπάρχει ο εντυπωσιακός ναός της Παναγίας της Πρωτόθρονης (Ευαγγελισμός), κτίσμα του 6ου αιώνα, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1052 και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες του νησιού. Πίσω από την εκκλησία, το βλέμμα σας θα τραβήξει ο επιβλητικός τριώροφος Πύργος Μπαρότσι-Γρατσία, που χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από την οικογένεια Μπαρότσι.

Πέρα από τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, το χρόνο σας θα μονοπωλήσουν τα πολύ ιδιαίτερα μαγαζάκια που πωλούν από εικαστικά αντικείμενα μέχρι χειροποίητα κοσμήματα, κεραμικά, υφαντά και σπιτικά γλυκίσματα. Επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στο παλιό αποστακτήριο της ποτοποιίας Βαλληνδρά για να περιηγηθείτε στο νεοκλασικό κτήριο της οικογένειας και να δοκιμάσετε το φημισμένο κίτρο Νάξου (απόσταγμα φύλλων κιτριάς).

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση