Τα Θέρμα, η δεύτερη πόλη της αρχαίας Ικαρίας, ήταν κτισμένη στη νότια υπήνεμη ακτή του νησιού, στους πρόποδες της οροσειράς Πράμνος με τις απότομες βουνοκορφές που απομονώνουν με το ύψος τους το νότιο τμήμα του νησιού από την Οινόη, στη βόρεια πλευρά.Ο συγκεκριμένος οικισμός βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ικαρίας, 3 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας του νησιού και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 120-140 μόνιμους κατοίκους.
Τα Θέρμα χαρακτηρίζονται από εξαίρετη φυσική ομορφιά, λόγω του συνδυασμού «βουνό με θάλασσα», ενώ εξαιρετικές είναι και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν.
Τα Θέρμα διαθέτουν αμμώδη παραλία περιτριγυρισμένη με παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια, στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τοπικά εδέσματα και γλυκά.
Λουτρόπολη Θερμών. Οι σημαντικότερες ιαματικές πηγές της Ικαρίας βρίσκονται στην περιοχή των Θερμών. Σημαντική πρόοδο αποτελεί το γεγονός ότι θέτονται οι βάσεις για προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών, αλλά και οι βάσεις της στροφής από τον Θεραπευτικό Τουρισμό σε Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τουριστικές τάσεις, η περιοχή θα μπορέσει να προσελκύσει και άτομα νεαρότερης ηλικίας, προσφέροντάς τους διακοπές χαλάρωσης και ανανέωσης. Σήμερα, η Θέρμα εξακολουθεί να είναι η κύρια περιοχή της Ικαρίας για οργανωμένη υδροθεραπεία με πολυάριθμα ξενοδοχεία / ξενώνες, εστιατόρια και τρεις ενεργές εγκαταστάσεις λουτρών / σπα: Σπήλαια, Απόλλων και πηγές Κράτσα.
Η πηγή Σπηλαίου βρίσκεται στην παραλία Θερμών σε φυσική σπηλιά.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

ΘΕΡΜΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

GPS:

37.6228451, 26.3049861

Plan My Route

Αφήστε μια κριτική

Παρακαλώ κάντε εγγραφή για να αφήσετε αξιολόγηση