Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

20 από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης

20 από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης

20 από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης

<<Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει>>   Αναφορά στον Γκρέκο, Νίκος Καζαντζάκης

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και για πολλούς το ομορφότερο. Συλλέξαμε για εσάς 20 παραλίες του νησιού για να επισκεφτείτε σε οποίο νόμο και αν βρεθείτε για να γνωρίσετε την μοναδική ομορφιά του. Καλές βουτιές!!

Νομός Χανίων
1.Σεϊτάν Λιμάνια. Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια στα Τουρκικά και προέρχεται από το γεγονός ότι τα νερά και τα ρεύματα της περιοχής είναι επικίνδυνα. Δίπλα βρίσκονται τρεις παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα. Μέσα στο άγριο τοπίο με τους κάθετους βράχους και την άγρια ομορφιά, ξαφνιάζει η στενόμακρη μικροσκοπική παραλία του Στεφάνου με τα βαθυγάλανα νερά.

Σεϊτάν Λιμάνια

2.Παραλία Ελαφονήσι. Η παραλία εχει άσπρη άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζουν εξωτικό τοπίο από κάποιο εξωτικό μέρος Καραϊβικής. Η άμμος σε πολλά σημεία παίρνει ροζ χρωματισμούς από τα χιλιάδες σπασμένα κοχυλάκια. Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα με ζεστά νερά, ιδανική για παιδιά. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας. Στις αμμοθίνες του Ελαφονησίου φύονται αρκετά ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα λευκά κρινάκια της άμμου που ανθίζουν το φθινόπωρο και οι απειλούμενοι θαλασσόκεδροι. Εδώ φωλιάζουν οι χελώνες καρέτα και αρκετά ζωάκια των αμμοθινών.

Παραλία Ελαφονήσι

3. Παραλία Μπάλος
Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης. Είναι διάσημος για τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και το υπέροχο εξωτικό τοπίο. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στη Χερσόνησο της Γραμβούσας και το μικρότερο Ακρωτήριο Τηγάνι, κάτω από τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Γεροσκίνου. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανικός προορισμός και για μικρά παιδιά. Σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από τα θρυμματισμένα κελύφη κοχυλιών.

Παραλία Μπάλος

4. Παραλία Φαλάσαρνα. Η παραλία Φαλάσαρνα είναι ένας κόλπος με καταγάλανη θάλασσα και απέραντη ανοιχτόχρωμη άμμο , δίνοντας στο νερό ένα τροπικό χρώμα. Η περιοχή γύρω από τη Φαλάσαρνα είναι μαγευτική και έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura. Μπορείτε να περιμένετε στην παραλία μέχρι το ηλιοβασίλεμα, το οποίο θεωρείται το καλύτερο στην Κρήτη.

Παραλία Φαλάσαρνα

5. Παραλία Παχειά Άμμος Παλαιόχωρας. Η Παχειά Άμμος κάθε χρόνο βραβεύεται με γαλάζια σημαία, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι είναι μια ασφαλής και πεντακάθαρη ακτή, με όλες τις βασικές ανέσεις που απαιτούνται για ευχάριστο κολύμπι και χαλάρωση. Έχει ψιλή άσπρη άμμο και ρηχά νερά. Ωστόσο, όταν φυσούν δυτικοί άνεμοι ή νοτιάδες, τα κύματα είναι μεγάλα και χρειάζεται προσοχή.

Παραλία Παχειά Άμμος Παλαιόχωρας, Κρήτη

Νομός Ρεθύμνου

1.Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου. Οι Αλατσόγκρεμνοι είναι μια φανταστική αμμουδιά μέσα σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο με τεράστιους αμμόλοφους. Στη παραλία υπάρχουν λίγες ομπρέλες, αλλά μπορείτε να βρείτε σκιά και ανάμεσα στις μεγάλες σπηλιές που σχηματίζονται περίπου στην μέση της. Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στην Κρήτη, προσφέροντας φανταστικά ηλιοβασιλέματα.

Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου, Κρήτη

2. Παραλία Αγία Γαλήνη. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, η οποία εκτείνεται στα ανατολικά ως τον Κόκκινο Πύργο. Η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη, αλλά και θολή λόγω του ποταμού. Το τμήμα της παραλίας κοντά στο λιμάνι είναι πολύ καλά οργανωμένο και παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Στην περιοχή δίπλα στο ποτάμι έχουν εντοπιστεί ίχνη αρχαίου ναού αφιερωμένο στη θεά Άρτεμη. Αν διασχίσετε τον ποταμό από το γεφυράκι που υπάρχει στην παραλία, θα βρεθείτε στο δεύτερο κυρίως κομμάτι της, το οποίο εκτείνεται ακόμη 1χλμ στα ανατολικά. Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο και είναι λίγο οργανωμένη. Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται και το camping της Αγίας Γαλήνης.

Παραλία Αγία Γαλήνη, Ρέθυμνο

3. Παραλία Πλακιάς. Είναι μια καλά οργανωμένη αμμουδιά, με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει παραλιακός δρόμος με ταβέρνες και μικρά ξενοδοχεία. Στην παραλία υπάρχουν αλμυρίκια, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, γήπεδα beach volley, καντίνες, αποδυτήρια, ντουσιέρες. Δυτικά του Πλακιά, από το χωριό ως και το αλιευτικό καταφύγιο του Πλακιά, υπάρχει και η δεύτερη παραλία του Πλακιά, ο Σκίνος.

Παραλία Πλακιάς, Ρέθυμνο

4. Παραλία Πρέβελη. Στην παραλία είναι και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό και το καλοκαίρι και πριν χυθεί στην θάλασσα σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα. Πίσω από την παραλία και κατά μήκος της λίμνης και του ποταμού υπάρχει ένα μικρό δάσος από φοίνικες που μοιάζει με ένα εξωτικό μέρος. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την παραλία με την καταπληκτική αμμουδιά με τα κρύα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, να κάνει μπάνιο στα νερά της λίμνης, να περπατήσει στο φοινικόδασος, και να ανέβει τον ποταμό.

Παραλία Πρέβελη, Ρέθυμνο

5. Παραλία Σχοινάρια. Τα Σχοινάρια είναι μια μικρή παραλία στις δύο άκρες της οποίας υπάρχουν βράχια που την περικυκλώνουν. Στην ακτή θα συναντήσετε ψιλή άμμο αλλά και βοτσαλάκι ενώ τα πεντακάθαρα νερά με το υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα βαθαίνουν απότομα. Στο βυθό, σε αρκετά μεγάλο τμήμα του, θα συναντήσετε στα πρώτα μέτρα άμμο ενώ μετά θα βρείτε πανέμορφους βραχώδεις σχηματισμούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο βυθός να είναι πλούσιος και εντυπωσιακός φιλοξενώντας πολλούς θαλάσσιους οργανισμούς και να αποτελεί την αιτία για την λειτουργία στην περιοχή σχολής καταδύσεων. Διαθέτει ένα περιορισμένο αριθμό από ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ υπάρχει και μια ταβέρνα. Παράλληλα υπάρχει και αρκετός διαθέσιμος χώρος αν θέλετε να κάνετε χρήση του δικού σας εξοπλισμού.

Παραλία Σχοινάρια, Ρέθυμνο

 

Νομός Ηρακλείου

1.Παραλία Ματάλων. Τα Μάταλα με την ομώνυμη αμμώδη παραλία μήκους 300 μέτρων και τις αμέτρητες λαξευτές σπηλιές πάνω στα ψηλά βράχια που την περιβάλλουν σχηματίζοντας έναν κλειστό απάνεμο κόλπο, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κρήτη. Η παραλία έχει άμμο, ψιλό βότσαλο και βαθιά νερά. Οι εντυπωσιακές αυτές σπηλιές, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους χρησιμοποιούνταν ως τόπος κατοικίας ή ως χώρος ταφής των νεκρών, ενώ πολύ αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του ’60 τα «παιδιά των λουλουδιών», οι χίπις, εγκαταστάθηκαν και κατοικούσαν σε αυτές.

Παραλία Μάταλα, Ηράκλειο

2.Παραλία Λυγαριά. Ο κόλπος της Λυγαριάς είναι κλειστός και προστατεύεται από τους ανέμους και τα συχνά καλοκαιρινά μελτέμια, γι αυτό και αποτελεί σχεδόν πάντα μία ασφαλή επιλογή για οικογένειες. Η παραλία είναι πολύ όμορφη με χοντρή άμμο και γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά, ενώ τα καϊκάκια κάνουν το τοπίο μαγικό και μόλις 21 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια αθλήματα, σχολή κατάδυσης, beach bars, ταβέρνες και δωμάτια.

Παραλία Λυγαριά, Ηράκλειο

3.Παραλία Καλαμάκι. Η παραλία έχει χοντρή άμμο, ενώ μέσα στη θάλασσα υπάρχει πλακούρα. Τα μεγάλα κύματα που συνήθως σηκώνονται από τους βορειοδυτικούς ανέμους, σε συνδυασμό με το βραχώδη βυθό, κάποιες μέρες δυσκολεύουν το κολύμπι και την είσοδο στη θάλασσα. Μπροστά στον οικισμό η παραλία είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, καρέκλες, ταβέρνες, δωμάτια, ναυαγοσώστη, παιδική χαρά, θαλάσσια σπορ.

Παραλία Καλαμάκι, Ηράκλειο

4.Παραλία Αγιοφάραγγο. Το Αγιοφάραγγο, που πήρε το όνομά του από τους 300 ερημίτες που ασκήτευαν σε αυτό, είναι ένα μικρό φαράγγι μήκους 1 χιλιομέτρου στα νότια των Ματάλων. Το φαράγγι καταλήγει σε μια παραλία, περιστοιχισμένη από ψηλά, επιβλητικά βράχια. Πρόκειται για μια μοναδικής ομορφιάς, απομονωμένη παραλία με ψιλό βότσαλο και βαθιά, κρυστάλλινα νερά.

Παραλία Αγιοφάραγγο, Ηράκλειο

5. Παραλία Ανάληψη. Η παραλία της Ανάληψης είναι μια μεγάλη αμμουδιά, πολύ καλά οργανωμένη και ανοιχτή στους βοριάδες. Από εκεί η παραλία εκτείνεται ανατολικά μέχρι το ρέμα του Αράπη, στα σύνορα με τον Ανισαρά.
Δυτικά από την εκκλησία η παραλία είναι βραχώδης. Λίγοι θα την προτιμήσουν για μπάνιο, εκτός αν θέλουν να χαρούν την απομόνωση που προσφέρει ή ένα ευχάριστο περίπατο κάτω από τα αλμυρίκια. Αν σας αρέσει το ψάρεμα από την ακτή, τα βράχια στην παραλία προσφέρουν τον ιδανικό βυθό για το σπορ αυτό. Προχωρώντας προς τα δυτικά θα συναντήσετε ένα λιμανάκι με αμμουδιά, κατάλληλο για κολύμπι ειδικά όταν ο άνεμος σηκώσει κύμα στις άλλες παραλίες.

Παραλία Ανάληψη, Ηράκλειο

 

Νομός Λασιθίου

1.Παραλία Βάι. Η παραλία στο Βάι είναι αμμώδης με χρυσή ψιλή άμμο και βότσαλα στο βόρειο άκρο της. Είναι πλήρως οργανωμένη και έχει ξαπλώστρες, ψάθινες ομπρέλες, και ξύλινα μονοπατάκια για να περπατά κανείς με άνεση στην παραλία. Στο Βάι υπάρχει η δυνατότητα να κάνει κανείς θαλάσσια σπορ, όπως μπανάνα, τζετ σκι, wakeboard και άλλα. Η παραλία φέρει τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν έχετε διάθεση να περπατήσετε λίγο, μπορείτε να ανεβείτε τα σκαλάκια στο πλάι της παραλίας και να πάτε στο παρατηρητήριο, από όπου μπορείτε να έχετε πανοραμική θέα σε ολόκληρη την περιοχή και το όμορφο φοινικόδασος του Βάι.

Παραλία Βάι, Λασίθι

2.Παραλία Αγία Φωτιά. Πρόκειται για μια ήσυχη, απάνεμη παραλία με ψηλά βράχια, ψιλό βοτσαλάκι, άμμο και κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν απότομα, ενώ τριγύρω υπάρχουν πολλά ψηλά πεύκα, αρμυρίκια και ελιές. Η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη. Σε αυτήν, εκτός από ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους, θα βρείτε κάποιες ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, υπάρχει γήπεδο beach volley, ενώ από το 2000, κάθε Ιούλιο, διοργανώνεται τουρνουά beach volley. Η παραλία είναι ιδανική και για υποβρύχιες εξερευνήσεις.Το όνομά της οφείλεται στο ναό της Αγίας Φωτεινής που είναι κτισμένος κοντά στην παραλία.

Παραλία Αγία Φωτιά, Λασίθι

3.Παραλία Βούλισμα. Περίπου 12 χλμ νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου στο δρόμο προς Ιεράπετρα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Ίστρου ή Βούλισμα όπως είναι γνωστή αλλιώς. Καταγάλανα, καθαρά και κρυστάλλινα νερά, άσπρη άμμος και καταπράσινες πλαγιές είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ακτής. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και καντίνα για καφέ ή φαγητό. Η παραλία του Ίστρου είναι ήσυχη και ιδανική για χαλάρωση.

Παραλία Βούλισμα, Λασίθι

4.Παραλία Μακρυγιαλός. Πρόκειται για μια μεγάλη σε έκταση παραλία, κοντά στο χωριό Ανάληψη. Τα νερά είναι ρηχά και πεντακάθαρα και η ακτή αμμώδης. Η παραλία είναι οργανωμένη και στο ψαροχώρι του Μακρύ Γιαλού θα βρείτε όλες τις ανέσεις. Ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφετέριες. Ο Μακρύ Γιαλός είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες.

Παραλία Μακρυγιαλός, Λασίθι

5.Παραλίες στη Χρυσή. H Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι, βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας και έχει μήκος που φτάνει τα 5 χλμ. και μέσο πλάτος 1 χλμ. περίπου. Η εντύπωση που δημιουργείται σε κάποιον που επισκέπτεται τη Χρυσή, είναι ότι βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί. Οι παραλίες της έχουν λευκή και ξανθή άμμο, ενώ χρωματίζονται ροζ από τα θραύσματα από κοχύλια που υπάρχουν διάσπαρτα σε πολλά σημεία. Τα νερά τους είναι κρυστάλλινα και διαυγή με τιρκουάζ απόχρωση. Στη Χρυσή επιβιώνει ένα αρκετά μεγάλο κεδρόδασος, έκτασης 350 στρεμμάτων, με μεγάλους, εντυπωσιακούς κέδρους. Όλο το νησί έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλλους NATURA 2000 και προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Έχουν βρεθεί 49 είδη απολιθωμάτων πάνω στα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού. Δίπλα ακριβώς θα συναντήσετε τη Νότια Παραλία, η οποία έχει ξανθή άμμο και ρηχά, πεντακάθαρα νερά. Σε αυτήν θα βρείτε, εκτός από ομπρέλες, και αρκετούς κέδρους για να χαλαρώσετε στη σκιά τους. Από τη Νότια Παραλία, ένα μονοπάτι ελίσσεται μέσα από τους αμμόλοφους και διασχίζοντας το νησί, οδηγεί στις παραλίες Μπελεγρίνα, Χατζηβόλακας και Καταπρόσωπο.

Παραλία Χρυσή, Λασίθι

 

 

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με